0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό φρέσκο βούτυρο
- 1200 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκους αυγών
- 1 φλιτζάνι σταχτόνερο
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τους κρόκους, το σταχτόνερο, το κονιάκ, λίγο-λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 180°C. Όταν ψηθούν, τους αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 2 λεπτά και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.