Πνευμόνι χοιρινό ή Φλεμόνι με κρεμμύδια

Πνευμόνι χοιρινό ή Φλεμόνι με κρεμμύδια Πνευμόνι χοιρινό ή Φλεμόνι με κρεμμύδια
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
01' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Βαλκάνια

Συστατικά

  • 1 κιλό Πνευμόνι σε μικρά  κομμάτια 2 εκατοστών
  • 50 ml. Ελαιόλαδο
  • 10 γρ, Αλάτι
  • 3 Κόκκους μπαχάρι
  • 1 γρ. Πιπέρι μάυρο
  • 2 Φύλλα δάφνης
  • 1 κιλό Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 20 γρ. Ζάχαρη
  • 50 γρ. Ξύδι απο κρασί

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια απο το πνευμόνι, το ξύδι, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά.

Στραγγίζουμε το κρέας και το ξεπλένουμε .

Σε κατσαρόλα βάζουμε το  ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας να τσιγαριστή ελαφρός.

Μόλις είναι έτοιμο βάζουμε και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να αχνιστούν προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας  μαζί με όλα τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νερό.

Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε