Πλάκες με σοκολάτα και μπατερσκοτς

Πλάκες με σοκολάτα και μπατερσκοτς Πλάκες με σοκολάτα και μπατερσκοτς
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 1/3 φλιτζανιού ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές αλεσμένα αμύγδαλα

Για τη γαρνιτούρα:

  • 3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
  • 1 1/4 φλιτζανιού ολόκληρα καβουρντισμένα φουντούκια
  • 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια

Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 Βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί 30x20 εκ. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε στο αλεύρι το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας, ώσπου να μοιάζει με ψίχουλα. Ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, τα αλεσμένα αμύγδαλα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να σχηματιστεί μια ελαφριά ζύμη μπισκότου. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί, τρυπάμε την επιφάνεια με το πιρούνι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ώσπου να σκληρύνει. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί.

Για τη γαρνιτούρα

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, την ζάχαρη, το έτοιμο σιρόπι, το γάλα και σιγοβράζουμε. Προσθέτουμε τα φουντούκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη βάση και το αφήνουμε να πήξει. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω απο τη ζύμη των μπατερσκοτς, την αφήνουμε να πήξει και σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε κομμάτια.





Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε