Pizza 4 εποχές

Pizza 4 εποχές Pizza 4 εποχές
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • ½ κιλό νερό
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 15 γρ. Αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 10 γρ. ξύδι
  • 45 γρ. μαγιά νωπή

Για τη σάλτσα ντομάτα

  • 250 γρ. ντοματάκι κονκασέ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 17 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. πιπέρι λευκό
  • 1 γρ. σκόρδο σκόνη

Για το γαρνίρισμα:

  • 400 γρ. μοτσαρέλα
  • 10 καρδιές αγκινάρας σε λάδι
  • 6 μανιτάρια λευκά ( αγάρικα)
  • 10 ελιές
  • 6 φέτες ζαμπόν

Εκτέλεση

Σε μπολ  διαλύουμε την μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το ξύδι,  το αλάτι και  ανακατεύουμε για λίγο ακόμη. Ρίχνουμε λίγο λίγο   το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη  να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.  Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα ( ανάλογα με το ταψί που έχουμε) και κάνουμε 4 μπαλάκια. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ σκεύος και τοποθετούμε μέσα  τα μπαλάκια της ζύμης. Σκεπάζουμε το σκεύος με  μεμβράνη και  αφήνουμε τη ζύμη, σε ζεστό μέρος, μέχρι σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης με τα δάκτυλα ή με πλάστη ανάλογα πόσο χοντρή την θέλουμε.

Σε μπλέντερ ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά για την σάλτσα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούνε.

Απλώνουμε την σάλτσα στην επιφάνεια της ζύμης. Τοποθετούμε την μοτσαρέλα, τις καρδιές αγκινάρας, τα μανιτάρια και τις ελιές  και ψήνουμε στους 220 oC για 20' σε προθερμασμένο φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε