Πίτα σφολιάτα με κρέμα

Πίτα σφολιάτα με κρέμα Πίτα σφολιάτα με κρέμα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Για  την κρέμα:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • ελάχιστο αλάτι

Για το πασπάλισμα:

  • κανέλα
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τα αυγά. Σε άλλο σκεύος βράζουμε το γάλα προσθέτοντας τα υλικά της κατσαρόλας και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλά φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και στρώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε την κρέμα και απλώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο βουτυρωμένο καλά. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, χαράζουμε ελαφρά το γλυκό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε