Πίτα πατητή

Πίτα πατητή Πίτα πατητή
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη γέμιση:

  • Τά χόρτα και τα υπόλοιπα υλικά είναι τα ίδια πού χρησιμοποιούμε και στή στριφτή πίτα.

Για τη ζύμη:

  • Τά ίδια υλικά μέ τή ζύμη της στριφτής πίτας μέ τή διαφορά ότι χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής αλέσεως και βάζουμε ενα φακελάκι μαγιά.

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε λίγο νά ανεβεί ή ζύμη. Λαδώνουμε ενα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε τή ζύμη μέ τά χέρια μας παντού, αφήνοντας περισσότερη ζύμη στις άκρες.

Βάζουμε τή γέμιση στο κέντρο. Παίρνουμε άπό τις άκρες τή ζύμη πού περίσσεψε και σκεπάζουμε τή γέμιση σάν νά φτιάχνουμε ενα φάκελο. Μ' ενα μαχαίρι χαράζουμε σε τρίγωνα και τρυπάμε γιά νά μή μας φουσκώσει στο ψήσιμο. Περιμένουμε σκεπάζοντάς την νά φουσκώσει λίγο και μετά ψήνουμε στο φούρνο στούς 200° C γιά είκοσι λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε