Πίτα με φινόκιο και φιστίκι

Πίτα με φινόκιο και φιστίκι Πίτα με φινόκιο και φιστίκι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1/2 κούπα κρεμμύδια
  • 1 κούπα σέλερι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κούπες φινόκιο
  • 2 1/2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 4 κούπες ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 1/2 κούπα ψημένο φιστίκι
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • θυμάρι ή άλλο μυρωδικό
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε στους 200ο C. Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σέλερι και το σκόρδο για 8 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πιει το ζουμί του. Βάζουμε σε ένα μπολ τα σοταρισμένα υλικά και προσθέτουμε την ψίχα, τα φιστίκια, το ελαιόλαδο, τα αυγά, την παρμεζάνα και όλα τα μυρωδικά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε