Πιπερόνια

Πιπερόνια Πιπερόνια
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λευκάδα

Συστατικά

  • 1000 γρ. πιπεράκια μικρά πράσινα
  • 20 γρ. αλάτι
  • 700 γρ. ξύδι

 

Εκτέλεση

Παίρνετε τις κοντές πιπεριές τις πράσινες που δεν είναι καυτερές και τις τρυπάτε σε ένα δυο σημεία με το πιρούνι. Τις βάζετε σε σκεύος με μπόλικο νερό να μείνουν 3-4 μέρες· αλλάζετε το νερό αυτό αρκετές φορές.

Μετά τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε πήλινο κιούπι, τις σκεπάζετε με ξύδι και προσθέτετε το αλάτι. Βάζετε ένα βάρος για να τις κρατάει κάτω σκεπασμένες με το ξίδι. Αφήνετε λίγες μέρες και μετά αρχίζετε να βγάζετε τα πιπερόνια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε