8
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό πιπερίτσες πράσινες και κόκκινες μακριές
- 11/2 κιλό ξύδι
- 1 χούφτα αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και τις τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε δυο τρία σημεία. Τις τοποθετούμε όρθιες σε γυάλινο βάζο. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και καλύπτουμε μ αυτό τις πιπεριές. Φροντίζουμε ώστε οι πιπεριές να μένουν συνέχεια μέσα στην άλμη (μπορούμε να βάλουμε κάποιο βάρος επάνω τους). Ύστερα από 20-25 ημέρες περίπου, οι πιπερίτσες τουρσί είναι έτοιμες.