2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. ρύζι
- 1 κιλό αρνί μπούτι ή μοσχάρι, σε μικρά κομματάκια
- 3 κρεμμύδια ξερά, σε πολύ λεπτές φέτες
- 100 γρ. κρασί λευκό
- νερό
- 750 γρ. ντομάτες ώριμες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας στα 2/3 του βουτύρου, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό. Βράζουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο καυτό. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό με το κρέας και τη σάλτσα του.