Πιλάφι με θαλασιννά

Πιλάφι με θαλασιννά Πιλάφι με θαλασιννά
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 150 γρ. γαρίδες βρασμένες
  • 150 γρ. μύδια βρασμένα
  • 100 γρ. καλαμαράκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. χταπόδι βρασμένο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 φλιτζάνια ζωμό που βράσαμε τα θαλασσινά
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 3 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2  κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • 2-3 κουτ. σούπας αρακάς βρασμένος
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα καλαμαράκια, τις γαρίδες, τα μύδια, το χταπόδι και τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το κρασί, τις ντομάτες, την πιπεριά και λίγο ζωμό. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα, διατηρώντας τα ζεστά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για λίγο, έπειτα προσθέτουμε τα θαλασσινά, τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 5 λεπτά, χωρίς όμως το ρύζι να πήξει τελείως. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το φαγητό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε