Πιλάφι με σάλτσα ντομάτας

Πιλάφι με σάλτσα ντομάτας Πιλάφι με σάλτσα ντομάτας
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. ρύζι
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο μισό βούτυρο ή τη μαργαρίνη το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το σέλινο, νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1/2 ώρα, στραγγίζουμε την σάλτσα και την ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει και να γίνει σαν κρέμα. Βράζουμε το ρύζι σε νερό με λίγο αλάτι, το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό με τη σάλτσα του και με τυρί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε