Πιλάφι με μύδια

Πιλάφι με μύδια Πιλάφι με μύδια
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό μύδια φρέσκα ή 500 γρ. μύδια κατεψυγμένα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • νερό
  • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μύδια καθαρίζουμε από τα χνούδια, τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε για να ανοίξουν. Μόλις βράσουν, καθαρίζουμε τα όστρακα και κρατάμε το ψαχνό τους μαζί με το ζωμό που έβρασαν. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθτουμε τα μύδια, συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα και σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν καλά. Συμπληρώνουμε το νερό που χρειάζεται με το ζωμό που βράσαμε τα μύδια, τον οποίο όμως προηγουμένως έχουμε σουρώσει καλά. Ο ζωμός που θα βράσει τώρα το ρύζι πρέπει να είναι περίπου διπλάσιος σε ποσότητα από το ρύζι. Προσθέτουμε το ρύζι στο ζωμό που βράζει, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλακαι αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε