Πιλάφι με κοτόπουλο και κρόκο Κοζάνης

Πιλάφι με κοτόπουλο και κρόκο Κοζάνης Πιλάφι με κοτόπουλο και κρόκο Κοζάνης
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 ποτήρια ρύζι
  • 2 1/2 ποτήρια ζωμό κρέατος
  • 8 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 κουταλιά φυστίκια Αιγίνης
  • 1/2 ποτήρι αρακά
  • 1 στήθος κότας σε κύβους
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα σαφράν (κρόκος ή ζαφορά)

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με το 1/3 του βουτύρου. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το ρύζι και ακόμη 1/3 του βουτύρου, το αφήνουμε να σοταριστεί για λίγο, ρίχνουμε τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και τον κρόκο, τον οποίο εχουμε αφήσει για μισή ώρα σε ένα φλιτζανάκι με νερό να "σταθεί". Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τον αρακά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Τέλος, σε ενα τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρώς τα αμύγδαλα και τα φιστίκια στο υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα, τα προσθέτουμε στο ρύζι και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε