Πιλάφι με γαρίδες και ταμπάσκο

Πιλάφι με γαρίδες και ταμπάσκο Πιλάφι με γαρίδες και ταμπάσκο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό γαρίδες μέτριες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
  • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 5-6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2-3 κουτ. σούπας κοφτές κέτσαπ
  • 4-5 σταγόνες ταμπάσκο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελιές
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Εάν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε κρύο νερό. Εάν είναι φρέσκιες, τις πλένουμε, τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με νερό, 2-3 φύλλα δάφνης και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τις γαρίδες να βράσουν. Τις αφαιρούμε σε μία πιατέλα και αφού κρατήσουμε 5 ολόκληρες, καθαρίζουμε τις υπόλοιπες και τις ψιλοκόβουμε. Σουρώνουμε το νερό που έβρασαν οι γαρίδες, το μετράμε, πρέπει να είναι περίπου 5 φλιτζάνια του τσαγιού. Το βράζουμε, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύοντας και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει. Προσθέτουμε τότε τις ψιλοκομμένες γαρίδες, τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και το ταμπάσκο. Φορμάρουμε το ρύζι σε στρογγυλή φόρμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Το βγάζουμε από τη φόρμα, γαρνίρουμε με τις ολόκληρες γαρίδες, τις ελιές και τον μαϊντανό και το σερβίρουμε κρύο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε