2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. ρύζι για πιλάφι
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 100 γρ. τυρί ροκφόρ τριμμένο
- 100 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γρ. τυρί τύπου έμενταλ τριμμένο
- 150 γρ. κρασί λευκό ξηρό
- 4-5 φλιτζάνια ζωμός κότας
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να δημιουργηθεί ατμός. Προσθέτουμε τα 3/4 του ζωμού, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Εάν δούμε ότι πήζει, προσθέτουμε λίγο λίγο και τον υπόλοιπο ζωμό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στο πιλάφι 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο και όλα τα τυριά. Ανακατεύουμε ελαφρά, σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό σε φόρμα ή σκέτο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.