Πιλάφι με άσπρη σάλτσα

Πιλάφι με άσπρη σάλτσα Πιλάφι με άσπρη σάλτσα
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. ρύζι
  • 9 φλιτζάνια ζωμός κρέατος

Για τη σάλτσα:

  • 220 γρ. γάλα ζεστό
  • 4 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
  • 4 κουτ. κοφτές αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη βούτυρο φρέσκο
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τον ζωμό  σε μια κατσαρόλα να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις βράσει και γίνει σπυρωτό το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να διαλυθεί καλά, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το γάλα, 1 φλιτζάνι ζωμό ζεστό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τον χυμό και ρίχνουμε σιγα-σιγα το μείγμα στη σάλτσα. Βράζουμε πάλι την σάλτσα σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει καλά και την κατεβάζουμε. Προσθέτουμε στο ρύζι το φρέσκο βούτυρο και το τριμμένο τυρί. Το σερβίρουμε ζεστό και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε