Πιλάφι με αρακά σε φόρμα

Πιλάφι με αρακά σε φόρμα Πιλάφι με αρακά σε φόρμα
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 350 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα, βρασμένο με λίγο ελαιόλαδο
  • 300 γρ. αρακάς βρασμένος
  • 1 ασπράδι αυγού,  ελαφρά χτυπημένο χτυπημένο
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. χυμός ντομάτας
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 δόση μπεσαμέλ (όχι πολύ σφιχτή)
  • 3 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τον κιμά  στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το τυρί. Σοτάρουμε τον αρακά σε λίγο βούτυρο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ασπράδι αυγού. Ετοιμάζουμε μια δόση μπεσαμέλ, την προσθέτουμε στο ρύζι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα και στρώνουμε μέσα τα δύο φύλλα κρούστας. Αδειάζουμε με προσοχή το μείγμα του ρυζιού, απο επάνω στρώνουμε τον κιμά και έπειτα τον αρακά. Τέλος, στρώνουμε το τελευταίο φύλλο και κόβουμε γύρω-γύρω, ότι περισσεύει. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε να μισοκρυώσει, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και το σερβίρουμε σε κομμάτια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε