Πιλάφι με αμύγδαλα

Πιλάφι με αμύγδαλα Πιλάφι με αμύγδαλα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι φυτίνη ή άλλο βούτυρο
  • 1/3 φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φλυτζάνι ρύζι κίτρινο
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι άγριο (μαύρο ή κίτρινο)
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή κότας
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο και ρίχνουμε το καρότο μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20-25 λεπτά, ώσπου να απορροφήσει τα υγρά του. Τέλος, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε