Πιλάφι απο την Ραιδεστό

Πιλάφι απο την Ραιδεστό Πιλάφι απο την Ραιδεστό
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 1 κιλό φρέσκα μπιζέλια βρασμένα σε αλατισμένο νερό και σουρωμένα
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 ποτ. ρύζι
  • 4 ποτ. νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας με 2 κουταλιές βούτυρο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μισό ποτήρι νερό. Ψήνουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά του. Σε άλλη κατσαρόλα ζεματάμε το ρύζι με 4 ποτήρια καυτό νερό για 6-7 λεπτά. Το σουρώνουμε. Παίρνουμε μια τρίτη κατσαρόλα, τοποθετούμε πρώτη στρώση το ψημένο κρέας, δεύτερη στρώση τα μπιζέλια, τρίτη στρώση το τριμμένο καρότο, πασπαλίζουμε με αλάτι και κύμινο και από πάνω στρώνουμε το ρύζι.

Περιχύνουμε με 2 ποτήρια καυτό νερό και 1 κουταλιά βούτυρο. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά (1 βαθμό) για 20 λεπτά, ώσπου να απορροφηθούν τελείως τα υγρά του. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, αφήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά να ξεκουραστεί, βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τη σκεπάζουμε με μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα. Αναποδογυρίζουμε την κατσαρόλα, βγάζοντας φόρμα το φαγητό και το σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε