Πιλάφι αλα κρεολ

Πιλάφι αλα κρεολ Πιλάφι αλα κρεολ
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • 1 κουτί μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσινες πιπεριές σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  3-4 φλιτζάνια ζωμός κρέατος ή κότας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο μισό βούτυρο τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει αρκετά πηχτή. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο υπόλοιπο βούτυρο το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό με τη σάλτσα του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε