Πικάντικοι φλυκοί ξηροί καρποί

Πικάντικοι φλυκοί ξηροί καρποί Πικάντικοι φλυκοί ξηροί καρποί
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 250 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 250 γρ. πέκαν
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
  • 1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλάκι κάρυ σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι τριμμένο κύμινο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, τοποθετούμε τα αμύγδαλα και το πέκαν σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά. Βάζουμε ενα τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το πέκαν και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 5 λεπτά να ροδίσουν - η ζάχαρη θα λειώσει και τα καλύψει. Τα βγάζουμε και τα  απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί για να κρυώσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε