Πικάντικο Dip με κουκιά και σκόρδο

Πικάντικο Dip με κουκιά και σκόρδο Πικάντικο Dip με κουκιά και σκόρδο
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
50' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 3 φλιτζάνια κουκιά αποφλοιωμένα φρέσκα ή ξερά
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Ψήνουμε το σκόρδο σε λαδόκολλα για περίπου 50 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε τα κουκιά στο ζωμό λαχανικών και τα στραγγίζουμε κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό. Ανακατεύουμε στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι από τα κουκιά, το ζωμό κότας, το λάδι, το δενδρολίβανο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ξεφλουδίζουμε κάθε σκελίδα σκόρδου και την προσθέτουμε στο μπλέντερ. Μόλις πολτοποιηθεί το μείγμα, το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα κουκιά και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε