2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 475 ml ξίδι απο μηλίτη
- 275 γρ. ανοιχτόχρωμη ζάχαρη muscovado
- 225 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες ψιλοκομμένους χωρίς κουκούτσι
- 5 ml φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά
- 5 m τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 450 γρ. ροδάκινα κομμένα σε φέτες, χωρίς κουκούτσι
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 φρέσκες κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κομματι 5εκ.φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ) ψιλοκομμένη
- 5 ml αλάτι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το ξίδι, τη ζάχαρη, τους χουρμάδες, τα μπαχαρικά σε ένα φαρδύ σκεύος και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τα ροδάκινα, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο, το τζίντζερ, το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 40-50 λεπτά ή ώσπου να πήξει το μείγμα. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν τα υλικά. Αποθηκεύουμε το chutney σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε αεροστεγώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο.