0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 5 κουταλιές μπέικον σε κύβους
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 740 γρ. ντομάτες σε κύβους, χωρίς κουκούτσια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές (το έξω)
- λίγη πάστα τομάτας
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά βαλσάμικο ξίδι
- 1 κουταλάκι του γλυκου μέλι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 5 μεγάλα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μπέικον σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά. Σοτάρουμε την πιπεριά μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά με ή χωρίς τους σπόρους, ρίχνουμε λίγο χυμό τομάτας και την σάλτσα σόγιας σε ένα μείγμα κρεμμυδιού-τομάτας και αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση. Την νοστιμίζουμε με βαλσάμικο ξίδι, μέλι, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τα φύλλα βασιλικού σε λωρίδες και τα ραντίζουμε στην κρύα σάλτσα.