0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 45 ml ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα και γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκια πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 5 ml φρέσκο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
- 2 φυλλα δάφνης
- 450 γρ. νεκταρίνια σε κομμάτια χωρίς το κουκούτσι
- 150 γρ. σταφίδες
- 10 ml κοπανισμένους κόκκους κόλιανδρου
- 350 γρ. ζάχαρη demerara
- 200 ml ξίδι απο κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την πιπεριά, το δενδρολίβανο, τα φυλλα δάφνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 ώρα ή ώσπου να πήξει το μείγμα. Μοιράζουμε τη relish σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε αεροστεγώς. Τα αφήνουμε να κρυώουν λίγο και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Την καταναλώνεμε μέσα σε 5 μήνες.