Πικάντικα καλαμπόκια στον ατμό

Πικάντικα καλαμπόκια στον ατμό Πικάντικα καλαμπόκια στον ατμό
4 ΑΤΟΜΑ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 4 καλαμπόκια 
  • 5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ξυσμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1-3 κουταλάκια χοντροκομμένες μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές
  • 2 κουταλάκια πράσινα πιπέρια, λιωμένη
  • 2 κουταλιές νερό

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα καλαμπόκια από φύλλα και κλωστές. Ανακατέψτε καλά σε μπολ το τζίντζερ, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα πιπέρια και νερό.Κυλήστε τα καλαμπόκια στο μείγμα μπαχαρικών και βάλτε τα σε κινέζικο καλαθάκι για ψήσιμο στον ατμό, στρωμένο με φύλλα μπανάνας ή με αντικολλητικό χαρτί.Βάλτε το καλάθι πάνω από κινέζικο γουόκ ή κατσαρόλα με νερό που βράζει, σκεπάστε το και ψήστε τα καλαμπόκια στον ατμό 10-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) να μαλακώσουν, σουρώστε τα και σερβίρετε αμέσως.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε