Πέστροφα με σάλτσα πορτοκαλιού

Πέστροφα με σάλτσα πορτοκαλιού Πέστροφα με σάλτσα πορτοκαλιού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 πέστροφες περίπου 250 γρ. η μία
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 πορτοκάλια, το χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένοΓια τη σάλτσα:
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 πρέζα ζάχαρη άχνη
  • 1 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες
  • 1 πορτοκάλι, το χυμό
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κεφάλια από τα ψάρια, τα καθαρίζουμε και τα ξεκοκαλίζουμε. Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού, τον μαϊντανό, το αυγό, αρκετό αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τις πέστροφες με το μείγμα και τις ψήνουμε σε σκεπασμένο ταψί αφού περιχύσουμε το χυμό πορτοκαλιού για 20-25 λεπτά. Για τη σάλτσα: Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού να σοταριστούν. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά. ?
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε