0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 70 γρ. αλεύρι
- 280 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
- 250 γρ. γάλα
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλάκι καλά γεμάτο μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 30 γρ. ροδόνερο
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ροδόνερο. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, το φιστίκι και το μπέικιν. Ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα το γάλα και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε μια φόρμα 20χ30 εκ. περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους I70°C για 35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το ξυλαράκι της κανέλας από το σιρόπί και σιροπιάζουμε τον χαλβά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.