Περικαφτές

Περικαφτές Περικαφτές
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

Εκτέλεση

Ψήνουμε στά κάρβουνα φέτες μπαγιάτικο ψωμί, προτιμότερα χωριάτικο. Μέσα σέ βαθύ πιάτο βάζουμε λάδι και δσο λεμόνι θέλουμε. Ρίχνουμε λίγο άλάτι και τά χτυπούμε έλαφρά. Βουτούμε τις παρικαφτές στο λάδι ζεστές και τις τρώμε. Άν θέλουμε, μπορούμε νά προσθέσουμε στο πιάτο θρίμματα άπό τυρί σπιτικό ή φέτα. Συνδυάζονται πολύ μέ μιά ζεστή άλεσφακιά (φασκόμηλο). Οι περικαφτές είναι νοστιμώτατες, άν τις βουτήξουμε σέ λάδι, τις τρίψουμε μέ ώριμη ντομάτα και τις άλατίσουμε. Μπορούμε άκόμα νά τις βουτήξουμε στο λάδι και νά ρίξουμε άπό πάνω ζάχαρη ή νά τις άλείψουμε μέ φρέσκο βούτυρο και μέλι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε