Πεντάρτι

Πεντάρτι Πεντάρτι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 6 κιλά αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι λάδι (προαιρετικό)
  • κανέλα
  • γαρύφαλλα
  • μοσχοκάρυδο
  • μαστίχα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (προαιρετική)
  • ελάχιστο άλάτι
  • 1 /2 κιλό σουσάμι ασπρισμένο για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Αποβραδίς ετοιμάζουμε το ζυμάρι με προζύμη και 1 κιλό αλεύρι. Την επομένη ζυμώνουμε, αφου προσθέσουμε όλα τα υλικά, χωρίζουμε την ζύμη σε 5 κομμάτια, φροντίζοντας το ενα να είναι μεγαλύτερο. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμιά και τα τυλίγουμε με σουσάμι. Τα τυπώνουμε με την μεγάλη επιφάνεια του τυπαριού στη μέση. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και τα ψήνουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε