Πένες με ντοματίνια ελιές φέτα και πέστο ρόκας

Πένες με ντοματίνια ελιές φέτα και πέστο ρόκας Πένες με ντοματίνια ελιές φέτα και πέστο ρόκας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. πένες
  • 400 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης
  • 80 γρ. ελιές ροδέλες
  • 320 γρ. φέτα σε κύβους
  • 80 γρ. πέστο ρόκας
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 3 πρέζες βασιλικό φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο νερό. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ντοματίνια, τις ελιές και προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το πέστο ρόκας, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο,  τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, όταν σχεδόν έχουν  απορροφήσουν όλα τα υγρά, προσθέτουμε την φέτα, τον βασιλικό και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας προσεχτικά, μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Σερβίρουμε προσθέτοντας από επάνω λίγη φρέσκια ρόκα ψιλοκομμένη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε