0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 70 γρ. λιαστές ντομάτες
- 340 γρ. πένες
- 1 φλιτζάνι φρέσκα κουκιά αποφλοιωμένα
- 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 70 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά αποξηραμένο
Εκτέλεση
Μαλακώνουμε τις λιαστές ντομάτες σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 10 λεπτά. Αφού τις στραγγίξουμε καλά, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Βράζουμε τα ζυμαρικά προσθέτοντας προς το τέλος τα κουκιά. Κρατάμε 1 φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια για τη σάλτσα και στραγγίζουμε τα μακαρόνια με τα κουκιά. Σοτάρουμε τα πράσα χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίζει το μείγμα να πήζει. Προσθέτουμε το τυρί, τις λιαστές ντομάτες, τα ντοματίνια, τα μακαρόνια με τα κουκιά, τον βασιλικό και το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ώστε τα μακαρόνια να απορροφήσουν τη σάλτσα και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.