Πένες με καβουρμά και ρίγανη

Πένες  με καβουρμά και ρίγανη Πένες  με καβουρμά και ρίγανη
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 360 γρ. καβουρμάς  κομμένο μπαστουνάκια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 360 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης κομμένα στη μέση
  • 500 γρ. πένες βρασμένες
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι λευκό
  • 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και  το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το πράσο μέχρι να μαραθεί και αυτό, το καβουρμά και τα ντοματίνια. Ρίχνουμε λίγο νερό από αυτό που βράσαμε της πένες, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις πένες  που έχουμε βράσει για περίπου πέντε λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε