

4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό κυδώνια σε φέτες (χωρίς κουκούτσια)
- 1 κομμάτι «παχύ»
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1/2 ποτήρι νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ βγάζουμε από το κιούπι, στο οποίο είναι παστωμένο, ένα κομμάτι «παχύ» και το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Την επόμενη μέρα το βγάζουμε από το νερό και το στεγνώνουμε. Βράζουμε το «παχύ» και όταν το λίπος αρχίζει να λιώνει, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κυδώνια, τον πελτέ, το νερό και αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, γιατί ήδη το «παχύ» ήταν παστωμένο μέσα στο αλάτι και έχει τραβήξει. Έπειτα, προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη, τη ζάχαρη και ψήνουμε για 3/4 της ώρας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.