Πάβλοβα σοκολάτας με κρέμα απο φρούτα του πάθους

Πάβλοβα σοκολάτας με κρέμα απο φρούτα του πάθους Πάβλοβα σοκολάτας με κρέμα απο φρούτα του πάθους
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1 κουταλάκι ξίδι
  • φύλλα σοκολάτας, για γαρνιτούρα

Για την γέμιση:

  • 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 2/3 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 4 φρούτα του πάθους

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε ένα φύλλο χαρτί ζαχαροπλαστικής σε λαμαρίνα φούρνου και χαράζουμε ένα δίσκο 23 εκ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μπολ ώσπου να πήξουν. Ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο,  το ξίδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Απλώνουμε την μαρέγκα στο δίσκο, κάνοντας μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.

Για την γέμιση:

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε σε άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με το γιαούρτι και την βανίλια ώσπου να πήξουν. Προσθέτουμε 1 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα στη σοκολάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε και τα δύο μείγματα στην άκρη. Κόβουμε στη μέση τα φρούτα του πάθους, βγάζουμε το σαρκώδες μέρος τους και προσθέτουμε το μισό στο μείγμα κρέμας.

Μεταφέρουμε προσεκτικά το δίσκο της μαρέγκας σε μια πιατέλα. Γεμίζουμε την μαρέγκα με την κρέμα των φρούτων και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο σαρκώδες μέρος των φρούτων. Γαρνίρουμε με φύλλα σοκολάτας και σερβίρουμε το γρηγορότερο, όσο η μαρέγκα εξακολουθεί να παραμένει τραγανή από έξω και μαστιχωτή στο εσωτερικό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε