Πάβλοβα με φρέσκα βατόμουρα

Πάβλοβα με φρέσκα βατόμουρα Πάβλοβα με φρέσκα βατόμουρα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 ασπράδια αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 5 ml κορν φλάουρ
  • 5 ml μηλόξιδο
  • 25 ml εσάνς βανίλιας
  • 300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 150 ml κρεμ φρες
  • 175 γρ. φραμπουάζ
  • 175 γρ. βατόμουρα
  • φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, για γαρνίρισμα
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε με χαρτί ζαχαροπλαστικής μια λαμαρίνα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε καθαρό μπολ και προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς το μείγμα, ώσπου να γίνει μαρέγκα. Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στη μαρέγκα μαζί με το ξίδι και την βανίλια, ανακατεύοντας. Αδειάζουμε την μαρέγκα στη λαμαρίνα χρησιμοποιώντας ως οδηγό τον κύκλο που χαράξαμε. Την απλώνουμε στον κύκλο κάνοντας προς τα πάνω μυτούλες και την ψήνουμε για 1/4 της ώρας ή ώσπου να γίνει τραγανή και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα την μαρέγκα, με κλειστή την πόρτα του φούρνου για 1-2 ώρες, μέχρι να κρυώσει. Την μεταφέρουμε σε μια πιατέλα αφαιρώντας το χαρτί ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ την κρέμα γάλακτος, ώσπου να πήξει, και την αναμειγνύουμε με την κρεμ φρες. Βάζουμε την κρέμα στο κέντρο της μαρέγκας. Γαρνίρουμε από πάνω με τα φραμπουάζ και τα βατόμουρα και στολίζουμε με τα φυλλαράκια δυόσμου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε