Pavlova Μαρέγκα με φράουλες

Pavlova Μαρέγκα με φράουλες Pavlova Μαρέγκα με φράουλες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 ασπράδια αυγών
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού
  • κορν φλάουερ κοσκονισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 250 γρ. σαντιγί άγλυκη
  • 500 γρ. φράουλες καθαρισμένες
  • 100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το αλάτι. Όταν η μαρέγκα γίνει σφικτή, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την άχνη, την βανίλια και το κόρν φλάουερ. Ανακατεύουμε απαλά με μια πλαστική κουτάλα και όταν το μείγμα γίνει λείο το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 23 εκ. και ύψος 5 εκ. Αφαιρούμε από το κέντρο μερικές κουταλιές και τις τοποθετούμε περιφερειακά στη μαρέγκα σε τέτοιο ύψος, ώστε να σχηματιστεί μια λακκούβα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120° C για 1-1/2 ώρα. Αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει. Κάνουμε τις μισές από τις φράουλες πουρέ μαζί με τα 100 γρ. ζάχαρη. Τοποθετούμε τη σαντιγί στο κέντρο της μαρέγκας, βάζουμε ολόγυρα τις υπόλοιπες φράουλες, κομμένες στα δύο και περιχύνουμε με τον πουρέ φράουλας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε