Πατσάς Γιαννιώτικος

Πατσάς Γιαννιώτικος Πατσάς Γιαννιώτικος
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κεφάλι μοσχαρίσιο
  • 4 ποδαράκια
  • 1/2 κιλό πατσά καλοκαθαρισμένο
  • λαχανικά σούπας (σέλινο, καρότα, κρεμμύδια ξερά, 2-3 σκελίδες σκόρδο, πράσα, μαϊντανό, ρέβες)
  • 1 κουταλιά καρυδάτη σκορδαλιά για κάθε πιάτο
  • αλάτι
  • πιπέρι (μαύρο και κόκκινο)

Εκτέλεση

Αφού ζεματίσετε όλα τα κρεατικά και πετάξετε το νερό, τα βάζετε να βράσουν σε καινούργιο κρύο νερό με τα λαχανικά και με την ακόλουθη σειρά: πρώτα το κεφάλι, μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά τα ποδαράκια και μετά από άλλα τόσα τον πατσά σε μέτρια κομμάτια. Υπολογίζετε 6-7 ώρες για το πρώτο βράσιμο, ανάλογα με την απόδοση των κρεατικών. Μπορείτε να επιταχύνετε λίγο το βράσιμο ζητώντας από τον κρεοπώλη να κομματιάσει το κεφάλι, εκτός και αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τα μυαλά. Στη συνέχεια ξεψαχνίζετε κεφάλι και ποδαράκια και ψιλοκόβετε τον πατσά. Ξαναβάζετε για μια βράση -ευκαιρία για να διορθώσετε σε μπαχαρικά, λαχανικά και υγρά τις ισορροπίες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε