0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 700 γρ. πατάτες
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 αυγά
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 4 κουταλιές ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μυρώνι, θυμάρι, σχοινόπρασο και μαϊντανό)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190?C. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα μυρωδικά, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.