Πασχαλινό τσουρέκι

Πασχαλινό τσουρέκι Πασχαλινό τσουρέκι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1.250 γρ. αλεύρι
  • 8 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 ποτ. γάλα
  • 20 γρ. μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σούπ. μαχλέπι
  • 1 κουτ. σούπ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κρόκο αυγού (για το άλειμμα)
  • λευκό και μαύρο σουσάμι (για το πασπάλισμα)
  • 100 γρ.αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό, τη μαγιά, τα αυγά, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και ζυμώνουμε πολύ καλά για αρκετή ώρα, προσθέτοντας κατά διαστήματα λίγο χλιαρό νερό, όσο σηκώνει η ζύμη. Τη ραντίζουμε με λίγο αλεύρι, τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω με μάλλινη κουβέρτα, και την αφήνουμε για 4-5 ώρες περίπου, να φουσκώσει. Στη συνέχεια φτιάχνουμε με τη ζύμη τα τσουρέκια, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένες λαμαρίνες και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με κρόκο αυγού, τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα, λευκό και μαύρο σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40-45 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε