Παστό σύγλινο

Παστό σύγλινο Παστό σύγλινο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Χαροκοπιό Πυλίας

Συστατικά

  • χοιρινό κρέας σε λωρίδες ως 4 δάχτυλα πλάτος
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι
  • θρούμπι φυσικό ψημένο και λίγο αλεσμένο
  • κανέλα

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε κάθε λωρίδα με αλάτι και την τυλίγουμε ρολό. Τοποθετούμε τα ρολά σε πήλινο κιούπι, όρθια το ένα δίπλα στο άλλο, και συνεχίζουμε σε σειρές μέχρι να γεμίσει το κιούπι. Τοποθετούμε ένα πιάτο και μια πέτρα για να έχει βάρος για να τα κρατάει απο πάνω και τα αφήνουμε. Το κρέας θα βγάλει υγρά που θα γίνουν άρμη με το αλάτι και μέσα σε αυτή την άρμη αφήνουμε το κρέας 6-8 μέρες. Μετά το αφαιρούμε, το ξεπλένουμε και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Όταν πιει το νερό του, αρχίζει να λιώνει το δικό του λίπος και καβουρντίζεται σιγά-σιγά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος με μια τρυπητή κουτάλα, και τα βάζουμε σε μεγάλο δοχείο να μείνουν μέχρι την επομένη για να κρυώσουν καλά. Αρχίζουμε μετά να ποστιάζουμε τα κομμάτια του κρέατος, αν θέλουμε, μαζί με κομμάτια από τα λουκάνικα, στα πήλινα κιούπια. Σε κάθε σειρά πασπαλίζουμε κανέλα και  θρούμπι. Καλύπτουμε το κρέας με τη γλίνα, δηλαδή το λίπος που έχουμε λιώσει και αν δεν σκεπάζεται, συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο για να μην είναι ακάλυπτο το κρέας και χαλάσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε