Παστό κρασάτο

Παστό κρασάτο Παστό κρασάτο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αμαλιάδα

Συστατικά

  • χοιρινό κρέας με το λίπος του σε κομμάτια
  • αλάτι
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • κρασί αρετσίνωτο

 

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Το γυρίζουμε για να μην "πιάσει", αυτό θα αφήσει τα υγρά του, που στη συνέχεια θα απορροφηθούν και θα αρχίσει να αφήνει και το λίπος του. Με μια κουτάλα βγάζουμε το λίπος και το τοποθετούμε σε δοχείο για να το χρησιμοποιήσουμε μετά στο στάμνιασμα. Αφού έχουμε βγάλει το μεγαλύτερο μέρος του λίπους και έχουμε αφήσει τόσο όσο που να σοτάρεται το κρέας, το σβήνουμε με κρασί και όταν απορροφηθούν τα υγρά του, το ξανασβήνουμε μέχρι που να ψηθεί και να ροδίσει και να έχει απορροφήσει όσο κρασί χρειάζεται. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το σταμνιάζουμε. Αν το λίπος έχει στο μεταξύ πήξει, το ζεσταίνουμε να λιώσει και το ρίχνουμε πάνω από κάθε στρώση κρέατος. Φροντίζουμε να καλυφθεί εντελώς το κρέας με τη λιωμένη γλίνα για να μη χαλάσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε