Παστίτσιο με κιμά από μοσχάρι

Παστίτσιο με κιμά από μοσχάρι Παστίτσιο με κιμά από μοσχάρι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες  
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 500 γρ. χοντρά μακαρόνια
  • ελαιόλαδο
  • 1/4 σκελίδας σκόρδου πολτοποιημένη
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό


Για την μπεσαμέλ:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 80 γρ.  αλεύρι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι ελαφρός, μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατέυοντας τον κιμά συνέχεια για να μην σβολιάσει μέχρι να αλλαξή χρώμα. Προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα,το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι, και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Προς το τέλος αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Για την μπεσαμέλ:

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μεχρι να ψηθεί ελαφρός χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το γάλα  ανακατεύοντας γρήγορα για να μην σβολιάσει. Μόλις αρχίσει να πήζει και στο κέντρο κάνει φουσκάλα που σκάει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το κεφαλοτύρι, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά ώστε ο κιμάς να μοιραστεί ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ, προσθέτουμε λίγο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180°-200°C.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε