Παστελλαριες

Παστελλαριες Παστελλαριες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

Εκτέλεση

Διαλέγουμε μεγάλα, καλά και μαλακά άσκάδια (ξερά σύκα). Τα πλύνουμε και τα στεγνώνουμε, απλώνοντάς τα σε μια καθαρή πετσέτα στον ήλιο. 'Οταν στεγνώσουν καλά, τα σκίζουμε από την κορυφή προς το κοτσάνι, χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως και τα άνοίγουμε καλά, να πλατύνουν, Παίρνουμε ένα άνοιγμένο άσκάδι και το πατούμε με το μέσα μέρος  ένα πιάτο με σησάμι καβουρδισμένο και μισοκοπανισμένο και λίγη κανέλλα. Όταν πιάσει αρκετό σησάμι, τό ένώνουμε με ένα άλλο άσκάδι άνοιγμένο, άλλα σκέτο. Τα πιέζουμε με τις παλάμες μας, να ένωθουν καλά. Γίνονται σάν όκτάρια. Τα φρύγουμε ελαφρά σε μέτριο φούρνο και, όπως είναι ζεστά, τα στοιβάζουμε σε καβανό ή τενεκέ ή σ' ένα πλαστικό κουτί, ρίχνοντας ανάμεσα κλαδάκια μυρτιάς και αλεσφακιάς. 'Οταν κρυώσουν, τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε για πολύν καιρό.

Μπορούμε νά προσθέσουμε στο σησάμι χοντροκοπανισμένα καρύδια ή άκόμα νά βάλουμε σέ κάθε άνοιγμένο σύκο ένα καρύδι ολόκληρο, χωρισμένο στά δύο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε