Παστέλι (β' συνταγή)

Παστέλι (β' συνταγή) Παστέλι (β' συνταγή)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μέλι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό σουσάμι
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • φύλλα λεμονιάς πλυμένα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη ζάχαρη με το μέλι, προσθέτουμε το σουσάμι με το αλεύρι, αφήνουμε να ψηθεί. Έχουμε ένα μπωλ με κρύο νερό και όταν νομίσουμε ότι έχει ψηθεί ρίχνουμε λίγο μίγμα στο μπωλ για να το δοκιμάσουμε (δεν χρειάζεται να πήξει πολύ, όσο θα κρυώνει τόσο θα πήζει). Βρέχουμε ένα μάρμαρο με κρύο νερό, απλώνουμε το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει, όχι πολύ διότι δεν θα κόβετε, και το κόβουμε σε κομμάτια που τα ακουμπάμε σε φυλλα λεμονιάς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε