Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη μαλακή)
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 λεμόνι ή πορτοκάλι, το ξύσμα
  • 230 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, τις βανίλιες, το ξύσμα του λεμονιού και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε ταψί καλύπτωντας τα τοιχώματα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα καλύπτοντας τη ζύμη και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε σε λωρίδες και στολίζουμε την επιφάνεια. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε