Πασπαλάς

Πασπαλάς Πασπαλάς
12 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λαμία

Συστατικά

  • 3 κιλά χοιρινό κομματιασμένο
  • 5-6 τετράγωνα κομμάτια λίπους με λίγο κρέας
  • 2 1/2 κιλά πράσα κομμένα σε κυλίνδρους 2 εκ.
  • αλάτι χοντρό θαλασσινό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κομμάτια του λίπους και μόλις αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε το κρέας  και ανακατεύουμε καλά. Όταν αρχίσει να ψήνεται, προσθέτουμε τα πράσα και ανακατεύουμε διαρκώς χωρίς να προσθέσουμε υγρά. Το λίπος λιώνει και σε αυτό ψήνεται το κρέας, ενώ τα πράσα αφήνουν το δικό τους αρωματικό υγρό. Τα κατάλοιπα από τα κομμάτια του λίπους με το ελάχιστο κρεατάκι στην άκρη, όταν λιώσει το λίπος, γίνονται τσιγαρίδες, τις οποίες θα αφήσουμε μαζί με το κρέας όταν θα το παστώσουμε. Αν χρειαστεί περισσότερο λίπος, για να καλυφθεί το κρέας εντελώς και να μη χαλάσει, λιώνουμε λίγο χωριστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε