Πασπαλάδες

Πασπαλάδες Πασπαλάδες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ποτήρι βράσμα (σιρόπι απο ξερά σύκα)
  • 2 ποτήρια λάδι
  • λίγη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλεύρι άσπρο, σταρένιο

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το βράσμα, την κανέλα, την σόδα, το πορτοκάλι και το άλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή ζύμη για να μπορούμε να την πλάσουμε με το χέρι μας. Πλάθουμε και κόβουμε σε τρίγωνα. Λαδώνουμε ενα ταψί, βάζουμε τους πασπαλάδες και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τό σιρόπι. Σιροπιάζουμε τους ζεστούς πασπαλάδες με κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε μ καρύδι ή αμύγδαλο αλεσμένο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε