Paris-Brest-Στεφάνι από εκλαίρ με κρεμ πατισιέρ

Paris-Brest-Στεφάνι από εκλαίρ με κρεμ πατισιέρ Paris-Brest-Στεφάνι από εκλαίρ με κρεμ πατισιέρ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 180 γρ. ζύμη για σου
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1 κρόκος αυγού

Για τη παρασκευή κρεμ πατισιέρ:

  • 250 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • λίγη βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Για τη παρασκευή της πραλίνας:

  • 80 γρ. πατέ πραλίνας 
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. ρούμι μαύρο
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζουμε τη ζύμη για σου σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε μέσα στο ταψί ένα στρογγυλό στεφάνι διαμέτρου 20 εκατ., πλάτους 3 εκατ. και ύψους I εκατ. Το αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και το πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240° C για 30 λεπτά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μειώνοντας τη θερμοκρασία στους 220° C για 15 λεπτά ακόμη. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.

Για την παρασκευή της  κρεμ πατισιέρ

Βάζουμε χο αλεύρ\ μαζί με χη ζάχαρη σ' ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας έως ότου το μείγμα γίνει ένας χυλός. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το μισό μέσα στο χυλό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο αρχικό δοχείο. Μόλις η κρέμα αρχίσει να δένει και να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την πραλίνα. Μαλακώνουμε το βούτυρο και το ρούμι με το χέρι μας μέχρι να γίνει αλοιφή και το ανακατεύουμε με την πραλίνα. Αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το ανακατεύουμε με την κρεμ πατισιέρ. Κόβουμε στα δυο, οριζόντια, το σου και μ' ένα κορνέ το γεμίζουμε με την κρέμα. Το σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε